Αυγά με κόκκινη σάλτσα και ψητά φασόλια (shakshuka)

Heinz common images
Αυγά με κόκκινη σάλτσα και ψητά φασόλια (shakshuka)
 Αυγά με κόκκινη σάλτσα και ψητά φασόλια (shakshuka)
SERVES 4 μερίδα
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
15 λεπτά
χρόνος μαγειρέματος
25-30 λεπτά
Δώστε μια ευχάριστη νότα στο brunch με λαχταριστά αυγά με κόκκινη σάλτσα και ψητά φασόλια ή αλλιώς shakshuka. Αυτό το δημοφιλές πιάτο από τη Μέση Ανατολή περιλαμβάνει μια πλούσια πικάντικη σάλτσα ντομάτας, τηγανητά αυγά και τα πλούσια σε πρωτεΐνη φασόλια Heinz Beanz. Ιδανικό ντιπ για φρυγανισμένη αραβική πίτα.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κόκκινο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες

1 σκελίδα σκόρδου, ξεφλουδισμένη και λιωμένη

1 κίτρινη πιπεριά σε φέτες, καθαρισμένη από τα σπόρια

1 κ.σ. γλυκιά καπνιστή πάπρικα

1 κονσέρβα ντοματίνια

1 κονσέρβα

415 γρ. ψητά φασόλια Heinz Baked Beanz

4 μεγάλα αυγά ελευθέρας βοσκής

1 κ.γ. αποξηραμένες τσίλι σε νιφάδες μια χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό Φρυγανισμένη αραβική πίτα για το σερβίρισμα

Δώστε μια ευχάριστη νότα στο brunch με λαχταριστά αυγά με κόκκινη σάλτσα και ψητά φασόλια ή αλλιώς shakshuka. Αυτό το δημοφιλές πιάτο από τη Μέση Ανατολή περιλαμβάνει μια πλούσια πικάντικη σάλτσα ντομάτας, τηγανητά αυγά και τα πλούσια σε πρωτεΐνη φασόλια Heinz Beanz. Ιδανικό ντιπ για φρυγανισμένη αραβική πίτα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.
Βάλτε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τηγανίστε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Έπειτα, προσθέστε τα κομματάκια πιπεριάς και την πάπρικα.
2.
Μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέστε την κονσέρβα με τα ντοματίνια και την κονσέρβα με τα ψητά φασόλια.
3.
Ανακατέψτε καλά και αφήστε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ενώ ανακατεύετε περιστασιακά. Με το πίσω μέρος ενός κουταλιού «σκάψτε» τέσσερα μικρά λακουβάκια μέσα στη σάλτσα για να μπουν τα αυγά.
4.
Σπάστε τα αυγά ένα-ένα μέσα σε μια κούπα και ρίξτε προσεκτικά ένα σε κάθε λακουβάκι. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για μερικά ακόμα λεπτά, μέχρι τα ασπράδια να είναι σφιχτά και οι κρόκοι ρευστοί.
5.
Πασπαλίστε με μαϊντανό και νιφάδες τσίλι. Σερβίρετε μαζί με φρυγανισμένη αραβική πίτα.
.